Agenda: Informatieavond cursus Broedvogels inventariseren

Op 12 februari 2024 om in

In maart 2024 organiseren Sovon, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer de cursus Broedvogels inventariseren in Zuidwest-Drenthe. Op 12 februari is er een informatieavond voor geïnteresseerden.

Meer info: https://sovon.nl/actueel/agenda/cursus-broedvogels-inventariseren-bmp-zuidwest-drenthe

Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Sovon zoeken mensen die meehelpen met broedvogels inventariseren. Na de cursus kun je zelfstandig tellingen in kaart brengen. Dat doe je volgens de BMP-methode, dit maakt dat alle tellingen kunnen worden vergeleken.
De cursus is voor gemotiveerde vogelaars, die voor dag en dauw opstaan. Na de cursus ga je door als broedvogelteller in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Deelnemers aan deze cursus moeten basiskennis hebben. Dit betekent dat je de meeste bos- en heidebroedvogels herkent op zicht en geluid.

Op 12 februari is er een informatieavond voor geïnteresseerden in het Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Aanmelden doe je voor 15 januari via Hugo Wieleman: hugo.wieleman@sovon.nl.

Cursus
De cursus bestaat uit vijf theorieavonden en vier praktijkochtenden in het veld onder leiding van een ervaren broedvogelteller. Tijdens de vroege ochtenden ga je in een klein groepje op pad en breng je de opgedane kennis meteen in de praktijk. Dit is in de Nationale Parken Dwingelderveld en Drents-Friese Wold. De theorielessen worden afgesloten met een toets en bij een voldoende ontvang je een certificaat.

 Zie ook: https://www.roeg.tv/roeg-nieuws/gezocht-nieuwe-generatie-vogeltellers-voor-zuidwestdrenthe/

Locatie

Benderse 22, 7963 RA Ruinen, Nederland

Contact

Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Sovon

Contact
opnemen