Zo draag je bij aan een bloemrijke vegetatie

Maandag 18 Juli 2022
  • Bloeiende bermen trekken insecten (Rechten: RTV Drenthe/Marike Goossens)

Een bloemrijke vegetatie is een lust voor het oog maar ook een waardevolle aanwinst voor insecten, vogels en zoogdieren. Er kunnen tot wel driehonderd verschillende plantensoorten voorkomen en dieren vinden er voedsel en een schuilplaats.

Landschapsbeheer Drenthe houdt op 6 september de cursus 'Bloemrijke vegetatie en bloemenweides' voor iedereen die zelf een bloemenweide wil aanleggen of meer wil weten over het beheer ervan.

Kennis

Een bloemenweide is een grasland met allerlei inheemse soorten meerjarige planten en bloemen. Om een dergelijke vegetatie aan te leggen en te onderhouden is specialistische kennis nodig. Welke planten en bloemen zijn geschikt? Hoe leg je de bloemenweide aan en welke voorbereidingen moet je treffen? Tijdens de cursus worden deze vragen beantwoord.

Details

De cursus wordt gegeven door Gabriƫlle Jager, adviseur bloemrijke vegetaties van de Cruydt-Hoeck, en vindt plaats in Assen. Het theoriegedeelte wordt 's ochtends gegeven en 's middags gaan de deelnemers op pad om een aantal locaties in de buurt te bekijken en te beoordelen. Bezoek voor meer informatie en het aanmeldformulier de website van Landschapsbeheer Drenthe.

Lees ook:

Contact
opnemen