Zeearenden broeden weer: toezicht kost 10.000 euro

Dinsdag 06 Maart 2018
  • Om de vogels te beschermen is 10.000 euro nodig (foto: Pixabay)

ZUIDLAREN - Het paartje zeearenden dat bij het Zuidlaardermeer zit, broedt weer. Vorig jaar kreeg het paar ook al een jong. Het Groninger Landschap bewaakt de roofvogels met camera's om ze in rust de kunnen laten broeden.

Dat meldt RTV Noord. "We zien er de komende tijd streng op toe dat iedereen zich aan de toegangsvoorwaarden houdt", zegt natuurbeheerder Michel Krol. "Rond het nest registreren camera's dag en nacht ongewenste bezoekers. Daarnaast zijn onze handhavers met grote regelmaat in het gebied aanwezig."

Verstoringsgevoelig
Het Groninger Landschap roept op om de 'love birds' met rust te laten tijdens deze kwetsbare periode, zodat er ook dit jaar weer een gezinsuitbreiding kan plaatsvinden. "Het inzetten van toezicht en handhaving kost veel geld",  geeft Krol aan. "Maar de noodzaak is er zeker, want de zeearend is juist in het broedseizoen erg verstoringsgevoelig."

Doneren bij Het Groninger Landschap
Het extra toezicht van de zeearenden kost 10.000 euro. Om het bedrag bij elkaar te krijgen, kan iedereen die de vogels een warm hart toedraagt, een donatie geven via de website van Het Groninger Landschap.

Contact
opnemen