Wolf gezien bij Barger-Compascuum: ‘Een supermooie ervaring’

Maandag 19 Maart 2018
  • De wolf, vastgelegd door Annie Snijder-Van Oosten bij Barger-Compascuum (foto: Annie Snijder-Van Oosten)

BARGER-COMPASCUUM - Een wolf heeft vorige week woensdag de omgeving van Barger-Compascuum verkend. De wolf wandelde daar langs de Duitse grens over de weilanden.

"Een supermooie ervaring", zegt Annie Snijder-Van Oosten, die de wolf vastlegde op video. Dit is pas nu bekendgemaakt om het dier voldoende rust te gunnen. 

Toeval
De natuurfotograaf fietste vorige week woensdag in het gebied rond toen ze werd aangesproken door Jans en Gerda Hoogland. "Zij vertelden me dat ze net daarvoor een wolf hadden gezien, maar dat hij alweer het bos in was gegaan. Tijdens dat gesprek liep hij er ineens weer. Ik had mijn camera bij me, dus ik heb het meteen vastgelegd", vertelt Snijder-Van Oosten.

Voor Snijder-Van Oosten was het de eerste keer dat ze een wolf in het echt zag. "Je hoort en leest er veel over, maar je houdt er geen rekening mee dat je er zelf één tegenkomt."

'Mooi zeg'
De wolvenspotters hebben de beelden ter controle aan de stichting Wolven in Nederland voorgelegd. Zij bevestigen dat het inderdaad om een wolf gaat. Ook Assenaar en wolvenkenner Hans Hasper heeft het filmpje van Snijder-Van Oosten gezien. "Dat is een wolf. Mooi loopje rechte staart en wit op de kaken. Mooi zeg."

Nog een keer gezien
Snijder-Van Oosten is niet de enige die de wolf heeft vastgelegd. Ook Kirsten Hoorn-Schonewille en haar vriend zagen de wolf lopen. "Wij reden rond kwart voor zeven naar Barger-Oosterveld om hooi voor onze paarden te halen. Ineens zag ik vanuit de auto iets staan en zei verbaasd tegen mijn vriend: is dat niet een wolf?", vertelt Hoorn-Schonewille. 

De twee stapten meteen uit de auto en pakten de camera. "Helaas rende hij weer weg dus een hele duidelijke film hebben we niet kunnen maken. Ik vond het heel erg bijzonder om zo'n prachtige wolf in het echt te mogen bewonderen."De wolf is vaker gespot in onze provincie. De laatste keer was op 13 februari, toen het dier werd gespot in een gebied tussen Almelo en Coevorden.

Contact
opnemen