Wie vind jij de groenste politicus van 2017?

Dinsdag 12 December 2017
  • Wie wordt de groenste politicus van het jaar? (Foto: Fred van Os/Natuurmonumenten/Fotobewerking: RTV Drenthe)

Natuurmonumenten is op zoek naar de groenste politicus van 2017. Dit jaar kun je voor het eerst zelf een politicus nomineren.

Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten, hoopt dat vooral lokale politici genomineerd worden.

In Vroege Vogels vertelt hij dat het juist de regionale politici zijn die het verschil maken voor de natuur dicht bij huis. "Er gebeurt daar ongelooflijk veel en dat zien we te weinig."

Shortlist
Uit alle genomineerde politici kiest een jury een shortlist van zes kandidaten.Van den Tweel benadrukt dat daarbij gekeken wordt of de kandidaat "echt een verschil gemaakt heeft en of het niet alleen bij mooie statements is gebleven."

In de beoordeling let de jury ook op of de kandidaat mensen betrokken heeft bij zijn of haar inzet voor de natuur.

Eerdere winnaars 
Natuurmonumenten organiseert de verkiezing dit jaar voor de tiende keer. Rik Grashoff, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, was vorig jaar de winnaar. In 2016 was dit Marianne Thieme, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren. 

Bekendmaking
Tot en met 15 december kun je op deze website aangeven wie jij de meest groene politicus van het jaar vindt. Begin februari mag het publiek weer stemmen op een van de zes kandidaten. Op 11 maart 2018 wordt de groenste politicus van 2017 bekend gemaakt in het programma Vroege Vogels.

Contact
opnemen