Weg Fochteloërveen twee jaar dicht om natuur te beschermen

Maandag 02 Oktober 2023
  • Fochteloërveen (Rechten: Fred van Os/RTV Drenthe)

Auto's, motoren, vrachtwagens en andere motorvoertuigen mogen twee jaar lang niet over een weg door het natuurgebied Fochteloërveen rijden. De weg wordt afgesloten om de kwetsbare natuur te beschermen. Vanaf 1 november mogen alleen voetgangers, fietsers, bromfietsers, hulpdiensten en mensen met een ontheffing nog over de weg, meldt de gemeente Ooststellingwerf vandaag.

Het gaat om een stuk weg van ruim een kilometer tussen parkeerterrein de Bonghaar en een voormalige werkschuur van Natuurmonumenten. De weg ligt ten noorden van Appelscha, aan de grens met Drenthe.

Volgens de gemeente Ooststellingwerf is de weg slecht voor de natuur en het water in het Fochteloërveen. "Aan weerszijden van de weg liggen belangrijke leefgebieden voor zeldzame planten- en diersoorten zoals kraanvogels, slangen, kikkers en padden. De weg is voor de natuur letterlijk een obstakel."

Vorig jaar werd dezelfde weg een paar dagen afgesloten omdat reptielen en amfibieën massaal de weg overstaken. In een paar dagen tijd werden ongeveer vijftig slangen doodgereden, meldde de gemeente toen.

Lees ook:

Contact
opnemen