Vrijwilliger van de maand: zaaien met Werkgroep Nieuwlande Rondom

Vrijdag 06 April 2018
  • Zaaien met vrijwilligers van Werkgroep Nieuwlande Rondom (foto: RTV Drenthe)
  • Het speciale Drentse zaadmengsel (foto: RTV Drenthe)

Elke maand lopen we mee met één van de vele vrijwilligers die actief zijn in de Drentse natuur. Deze maand nemen we een kijkje bij Werkgroep Nieuwlande Rondom. Zij gaan elke donderdag aan de slag bij het Dorpsbos in Nieuwlande.

De vrijwilligersgroep is sinds 2010 bezig bij het Dorpsbos. "We zijn bezig om allerlei paden aan te leggen en om het bos toegankelijk te houden voor zoveel mogelijk mensen", vertelt vrijwilliger Roel Jager. 

'Deze zomer genieten van een mooie bloemenrand' 
Deze week zijn ze bezig om een stuk grond in te zaaien. Daarvoor wordt een echt Drents mengsel gebruikt, die is aangeboden door Landschapsbeheer Drenthe. 

"Eerst was hier alleen maar gras. Nu proberen we door middel van het zaad en met de aanplant van vaste planten een grote verscheidenheid aan planten te krijgen en daardoor ook een grotere verscheidenheid aan insecten", legt Jager uit. 

"Wij hopen deze zomer te genieten van een hele mooie bloemenrand. Dat trekt vast en zeker vlinders aan en ook allerlei andere nsecten. Dus dat wordt genieten geblazen", besluit de vrijwilliger. De Drentse zaadmengsels zijn ontwikkeld in samenwerking met Het Drentse Landschap. Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Werkgroep Florakatering Drenthe. Hierbij is gebruik gemaakt van de Atlas van de Drentse flora. De mengsels worden mede mogelijk gemaakt dankzij de provincie Drenthe. Meer informatie over het zaadmengsel vind jhier

Contact
opnemen