Vrijwilliger van de maand: aan het werk met vrijwilligersgroep Dalerpeel

Donderdag 04 Oktober 2018
  • Tony Mittendorf is een van de vrijwilligers van de vrijwilligersgroep Dalerpeel (foto: RTV Drenthe)

De Drentse natuur kan niet zonder vrijwilligers. Daarom zetten we elke maand een vrijwilliger of een vrijwilligersgroep in het zonnetje. Deze keer nemen we een kijkje bij de vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer in Dalerpeel.

De vrijwilligers zijn druk bezig met het schoonmaken van een kikkerpoel. Met behulp van bosmaaiers en een kettingzaag maken ze de omgeving vrij van begroeiing. Ze komen elk jaar tussen half september en half maart in actie. Als het broedseizoen begint, leggen ze het werk tijdelijk neer om de vogels de rust te geven. 

Motivatie
De groep bestaat uit tien of elf mensen. Iedereen heeft zijn eigen reden om mee te helpen. Hilbert ten Caat vindt het vooral ontspannend. "Het is gewoon leuk, lekker in de natuur."

Henry van Faassen is een jaar geleden gestopt met werken en heeft nu tijd voor de natuur. "Het leek me leuk om in de natuur bezig te zijn en ook om mensen uit het dorp te ontmoeten." 

Fanatiek
De groep is vrij fanatiek. "Op een enkeling na die het wel eens laat afweten om met de kleinkinderen op pad te gaan," vertelt Tony Mittendorf lachend. "Sommigen zijn eerder praters dan doeners, maar je kunt ze er goed bij hebben voor de lol. En ze doen ook wel wat hoor." Zaterdag zie je in ROEG! meer over de vrijwilligersgroep in Dalerpeel. ROEG! is elk half uur te zien vanaf 17.10 uur op RTV Drenthe.

Contact
opnemen