Voorjaarsbloeiers op de Miss TuinBoon-akker in Gees

Zondag 19 Februari 2023
  • De eerste tulpen komen boven op de akker van Miss TuinBoon in Gees (Rechten: RTV Drenthe)

Op de Miss TuinBoonakker in Gees steken de eerste tulpentopjes boven de grond uit. Claudia Boon teelt hier allerhande bloemen en vaste planten met aandacht voor de bodem en biodiversiteit. Die eerste voorjaarsbloeiers markeren het begin van een nieuw seizoen op de akker.

"Ik word altijd zo blij als het hier weer volop in bloei staat! Het is het eerste kleur die je in het voorjaar ziet, het is echt een feestje om er dan weer mee te werken", laat Boon weten. "In de kas zaaien we alle snijbloemen voor op de akker voor, dan kunnen we weer gaan uitplanten. Dan komt stap voor stap alles weer in bloei."

In de uitzending van ROEG! van 11 maart zien we meer van de akker in Gees, voor wie alvast meer wil weten is onderstaande lezing een tip.

Lezing

Kijk je ook uit naar een bloeiende tuin, met extra aandacht voor de biodiversiteit en de bodem? In Facet Emmen geeft Claudia Boon een lezing, waar je tips en inspiratie voor je eigen tuin kan opdoen. Het is op 24 februari in de ROEG! Hoek en het is gratis toegankelijk - wel graag vooraf aanmelden. Bezoek voor meer informatie en vooraf aanmelden de website van Facet.

Contact
opnemen