Video: Vlaamse gaai begraaft nootjes

Maandag 11 December 2017
  • In de winter heeft de Vlaamse gaai genoeg te eten door zijn wintervoorraad (foto: Tonnie Sterken)

Met een eikel in de snavel zoekt deze Vlaamse gaai de perfecte plek in de bosgrond. Die eikel wil de vogel namelijk begraven. In de winter is er veel minder eten te vinden en op deze manier legt de Vlaamse gaai zijn eigen voorraad aan.

Duizenden eikels en andere noten begraven de Vlaamse gaaien iedere winter. Tussentijds komen ze nog weleens langs om te controleren of hun wintervoedsel er nog ligt. Het zijn slimme dieren, want de meeste noten vinden ze gewoon weer terug. 

Vinden ze een aantal noten niet terug, dan is dat eigenlijk alleen maar heel erg goed voor het bos. Die noten veranderen namelijk op den duur weer in boompjes. Zo ontstaat er weer nieuw bos: gratis en voor niets. 

Boze eekhoorn
Vorige week zag Tonnie Spijker op zijn cameraval een ruziemakende eekhoorn. Het knaagdier was er totaal niet van gediend dat een aantal eksters ook graag iets uit een voederbak wilden eten. Kijk die video hier terug

Heb je ook een leuk natuurfilmpje en wil je deze met ons delen? Dat kan via dit formulier. Ofr word lid van de Facebookgroep Jouw ROEG! en deel je video daar.

Contact
opnemen