Video: Otter daagt bever uit, wie wint?

Maandag 08 Januari 2018
  • Een otter daagt een bever uit (Foto: Peter Venema)

Een bever denkt rustig te kunnen zwemmen, maar dan komt er een otter aan en die besluit dat het gedaan is met de rust. Op de cameravalbeelden van deze week is te zien hoe de otter de bever uitdaagt.

De beelden zijn van Peter Venema en gemaakt in Assen. Dat ze beiden in Assen zijn gezien is volgens Venema niet vreemd. "Zowel de otter als de bever breiden hun leefgebied langzaam uit. De bever is jaren geleden uitgezet in de Drentsche Aa. Jonge bevers en otters zoeken langs het water nieuwe leefgebieden op."

Venema vervolgt: "Als voldoende rustige plekjes zijn, schrikt bebouwing en menselijke aanwezigheid hun trekdrang niet af. Er leeft bijvoorbeeld een otter in de stad Groningen en in plaatsen als Lelystad en Almere zijn bevers bekende stadsbewoners."

Wolf scharrelt rond
Vorige week zagen we op de cameraval beelden uit Duitsland. Daarop zag je een wolf die rustig rondscharrelde voor de cameraval van Hans Hasper. Wil je de beelden terugzien? Dat kan hier

Heb je ook een leuk natuurfilmpje en wil je deze met ons delen? Dat kan via dit formulier. Of word lid van de Facebookgroep Jouw ROEG! en deel je video daar.

Contact
opnemen