Video: de dierenrijke Drentsche Aa

Maandag 26 Maart 2018
  • De cameraval van Lex Duif spotte veel dieren (foto: Lex Duif)

Zet een cameraval neer in een rustig natuurgebied en ineens merk je dat er veel meer gebeurt dan je denkt. Dieren komen natuurlijk pas uit hun verstopplaats wanneer de mensen weg zijn. Deze keer spotte de cameraval otters, reeën, een bunzing, een steenmarter én een fazant.

Langs de oevers van de Drentsche Aa wandelen veel dieren rond. Er is rondom het water een hoop lekkers te vinden dus laten veel soorten zich in de buurt zien. 

Otters
De cameraval van Lex Duif staat bij een lagergelegen gedeelte van de oever, waar dieren gemakkelijk in of uit het water kunnen komen. Vooral voor otters is het een geliefd plekje, omdat ze er naar hartenlust prooien kunnen vangen. 

Ook andere kleine roofdieren als de steenmarter en bunzing komen langssnuffelen op zoek naar kikkers of dorstige knaagdieren. Reeën kunnen er ook hun dorst lessen en staan maar wat graag even in het water. 

Moeder met kalfjes
Vorige week wandelde een ree met haar kalfjes voor de cameraval van Thirza Wesselink langs. De video kun je hier terugkijken. 

Wil je ook een leuk natuurfilmpje met ons delen? Dat kan via dit formulier of word lid van de Facebookgroep Jouw ROEG! en deel je video daar.

Contact
opnemen