Verliefd beverpaar graaft tunnels onder fietspad bij Elp

Woensdag 16 Februari 2022
  • Een bever heeft deze boom omgeknaagd (Rechten: RTV Drenthe/Marjorie NoĆ«)

Bevers zorgen voor problemen in het bos bij Elp. De dieren hebben een fietspad bij de uitkijktoren in het bos ondermijnd, waardoor het asfaltpad gedeeltelijk is afgesloten vanwege gevaarlijke situaties.

Staatsbosbeheer heeft een paar honderd meter van de weg afgezet voor zwaar verkeer. Door de gegraven holen zou de weg kunnen verzakken. Fietsers kunnen het pad gewoon blijven gebruiken.

De bevers werden ontdekt door een vrijwilliger van Staatsbosbeheer. Hij zag op een wildcamera hoe een liefdespaartje met elkaar aan het stoeien was in het water naast de weg.

Boswachter Evert Thomas van Staatsbosbeheer is blij met de komst van de bevers. "Eigenlijk is hier alle ruimte voor allerlei diersoorten om terug te keren. En daarvan is de bever een prachtig soort die wij hier heel graag zien."

Artikel gaat verder onder het item

Voorlopig blijft de weg afgesloten en krijgt de bever alle ruimte. Op lange termijn zijn er andere plannen. Thomas: "We hadden al het idee om dit stuk asfalt eruit te halen en daar een mooie houten brug voor terug te plaatsen, die beter in het landschap past. Maar eerst moeten we afwachten hoe de situatie met de bevers zich ontwikkelt."

Contact
opnemen