Vangpogingen gestaakt, hangbuikzwijntjes zijn spoorloos

Vrijdag 31 Maart 2023
  • Hangbuikzwijntjes (Rechten: Natuurmonumenten)

Het houdt de verschillende medewerkers van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Het Drentse Landschap al dagen bezig: de hangbuikzwijntjes in het Drents Friese Wold.

Dinsdag kwamen boswachters van Natuurmonumenten erachter dat er twee hangbuikzwijntjes in het natuurgebied liepen, waar ze waarschijnlijk het weekend daarvoor waren losgelaten.

Na een analyse werd bepaald dat een dag later het duo gevangen zou worden. Daar dacht het tweetal echter zelf anders over en zo moesten de organisaties hun poging tot vangen voorlopig staken.

"Vervolgens hebben we ze twee dagen rust gegeven", zegt boswachter Sanne van Gemerden van Natuurmonumenten. "We zouden ze vandaag proberen te vangen door ze te verdoven."

Nieuwe poging

Zouden. "We zijn ze kwijt", legt Van Gemerden uit. "We weten ├╝berhaupt niet of ze nog in een gebied zitten dat wij als Natuurmonumenten beheren."

Natuurmonumenten is inmiddels met de gemeente Midden-Drenthe in gesprek over wat er mogelijk is. Volgens Van Gemerden blijven ze uitkijken naar de hangbuikzwijntjes en hopen ze de dieren snel weer te vinden. Mocht dat gebeuren dan gaan ze ze verdoven en zo proberen te vangen.

Lees ook:

Contact
opnemen