Vandalen vernielen uitkijktoren Fochteloërveen met ‘grof geweld’

Woensdag 29 November 2017
  • De planken van de uitkijktoren zijn er met grof geweld af geschopt (Foto: Natuurmonumenten)
  • Ook de glazen uitkijkwand is vernield (Foto: Natuurmonumenten)
  • Vernielingen bij de uitkijktoren van Fochteloërveen (foto: RTV Drenthe/Jasper Pannekoek)
  • De uitkijktoren Fochterloërveen (foto: RTV Drenthe/Jasper Pannekoek)
  • Ook het glas werd vernield (foto: RTV Drenthe/Jasper Pannekoek)

RAVENSWOUD - Vandalen hebben huisgehouden in uitkijktoren 'de zeven', in het Fochteloërveen. De planken zijn van de toren geschopt en naar beneden gegooid en ook de glazen kijkwand is met geweld bewerkt.

Medewerkers van Natuurmonumenten ontdekten de vernielingen gisterenmorgen. "Waarschijnlijk is het in de avond of nacht ervoor gebeurd", vertelt boswachter Marjan Dunning van Natuurmonumenten. 

'Grof geweld'
"Om die planken eraf te krijgen, moet je wel grof geweld gebruiken. Waarschijnlijk zijn ze eraf getrapt. Daarna zijn de planken naar beneden gegooid. Die kunnen we niet hergebruiken", vertelt Dunning. 

Op de plek zijn ook lege drankblikjes en zakjes wiet gevonden. "De conclusie die je hieruit kunt trekken is dat mensen zich vervelen en dan dit soort dingen gaan doen."

Aangifte
Natuurmonumenten heeft aangifte van het vandalisme gedaan. Ook deed de organisatie op Facebook een getuigenoproep. "We nemen dit soort dingen altijd serieus. Het kost een hoop geld. We hopen dat iemand iets heeft gezien."

Ondanks de vernielingen is de toren wel gewoon geopend. "We hebben de gaten provisorisch dichtgemaakt, we kunnen het niet meteen repareren. Helaas zullen de mensen die de toren bezoeken wel hinder ondervinden, maar de veiligheid is wel gegarandeerd", stelt Dunning gerust.

Contact
opnemen