Stelling: Het kabinet moet nu in actie komen anders is het te laat voor de natuur

Dinsdag 31 Oktober 2017
  • De petitie 'Code rood voor natuur' is vandaag in Den Haag aangeboden. Foto: RTV Drenthe/Pia Dijkstra/bewerking RTV Drenthe

Natuurorganisaties vinden dat het kabinet nu maatregelen moet nemen om de afname van het aantal planten en dieren in Nederland tegen te gaan. Daarom zijn ze een petitie gestart die inmiddels al ruim 22.000 keer is ondertekend.

Petitie
Vandaag heeft initiatiefnemer Lodewijk Hoekstra, Eigen Huis en Tuin-tuinman, de petitie aan meerdere Kamerleden aangeboden. Hij roept kabinet en parlement op de natuur een belangrijke plaats te geven in het beleid. 

Onderzoek
Aanleiding was het onderzoek van de Radboud Universiteit waaruit blijkt dat het aantal insecten in Duitsland erg is afgenomen. De kans is groot dat dit in Nederland ook speelt. En dat heeft grote gevolgen...

Daarom is onze stelling: Het kabinet moet nu in actie komen anders is het te laat voor de natuur.Wil je je mening delen? Dat kan via Facebook of op Twitter met de hashtag #roegstelling.

Uitslag: De wolf is welkom in Drenthe
Vorige week was onze stelling: De wolf is welkom in Drenthe. De meeste stemmers zijn het eens met deze stelling. Op onze website klikte 80,95 procent op eens. Ook op Facebook koos de meerderheid hiervoor. En op Twitter waren jullie duidelijk, 89 % is het eens met de stelling. 

Via Facebook laat Anita Arluroc weten dat zij het eens is met de stelling. "Laat dat beestje toch met rust. Ze zijn schuw en leven teruggetrokken en er zijn reeën en herten genoeg in dit land."

Contact
opnemen