Stelling: Er moeten meer maatregelen komen om de otter veilig over te laten steken

Dinsdag 03 Oktober 2017
  • Dode otter gevonden door boswachter Kees van Son. Foto: Kees van Son

"De grootste vijand van de otter is het verkeer." Dat zei boswachter Kees van Son vorige week, nadat er in één week tijd twee otters werden doodgereden.

Hoewel het aantal otters in Drenthe is toegenomen, komen er jaarlijks nog veel beestjes om door een aanrijding als ze proberen de weg over te steken. Faunatunnels zouden een goede optie zijn om dit te voorkomen. 

Maar faunatunnels zijn niet goedkoop. Zo kost het bijvoorbeeld zo'n 4 miljoen euro om de otter veilig de A28 over te laten steken. 

Vandaar dan ook onze stelling: Het maakt niet uit wat het kost, maar er moeten meer maatregelen komen om de otter veilig te laten oversteken. Stemmen kan hier. Wil je je mening delen? Dat kan via Facebook of op Twitter met de hashtag #roegstelling. 

Uitslag: verdeelde meningen
Vorige week was onze stelling: Het plukken van paddenstoelen moet verboden worden. De meningen zijn hierover verdeeld. Op onze website was 68,42 procent van de stemmers het hiermee eens. Ook op Facebook stemt de meerderheid voor. Op Twitter is de uitslag anders. Daar is 68 procent van de stemmers het hier niet mee eens.

Contact
opnemen