Stelling: Een dronevlucht over een natuurgebied kan geen kwaad

Dinsdag 10 Oktober 2017
  • Dronebeelden van het Noordsche veld. Foto: Fred van Os

Deze week werd bekend dat Groningen Airport Eelde als enige in Nederland met drones mag vliegen.  Drones zorgen niet alleen voor prachtige natuurbeelden, ze zijn ook handig om gebieden in de gaten te houden.

Toch mag dit lang niet overal. Het Dwingelderveld, de Drentsche Aa, het Drents-Friese Wold en het Fochtloërveen zijn Natura2000-gebieden en daar zijn drones verboden. 

Maar als je rekening houdt met de natuur, bijvoorbeeld niet vliegen in het broedseizoen, is het vliegen met een drone dan echt zo erg? Daarom is onze stelling. Een dronevlucht over een natuurgebied kan geen kwaadWil je je mening delen? Dat kan via Facebook of op Twitter met de hashtag #roegstelling.

Uitslag: Er moeten meer maatregelen komen om de otter veilig te laten oversteken
Vorige week was onze stelling: Het maakt niet uit wat het kost, maar er moeten meer maatregelen komen om de otter veilig te laten oversteken. De uitslag is eensgezind: jullie zijn het  hiermee eens. Op onze website klikte 60,63 procent op eens. Ook op Facebook koos de meerderheid hiervoor. Op Twitter is zelfs 93 procent het eens met de stelling.

Contact
opnemen