Slapen op bijzondere plekken in Drenthe via ‘Oerbnb’

Woensdag 06 December 2017
  • Het Hunebedcentrum in Borger is een van de acht bijzondere slaapaccommodaties in Drenthe (foto: archief RTV Drenthe)

ASSEN - Een paginagrote advertentie van Marketing Drenthe vandaag in De Telegraaf en Dagblad van het Noorden. Er bestaat nu namelijk zoiets als Oerbnb, iets dat lijkt op Airbnb.

"Het is een knipoog naar Airbnb. Oerbnb is overnachten op bijzondere plekken in Drenthe: in de natuur onder de sterrenhemel, bij het grootste hunebed van Drenthe, in Wildlands of in het Gevangenismuseum. Het zijn allerlei bijzondere plekken waar je normaal gesproken niet kunt overnachten, maar waar nu eenmalig wel overnacht kan worden", legt Astrid Crum uit. Zij is directeur van Marketing Drenthe en initiatiefnemer van deze winactie. 

Oerprovincie van Nederland
In oktober lanceerde Marketing Drenthe een nieuwe uitstraling om binnen- en buitenlands toerisme in Drenthe te stimuleren. Oerbnb is een vervolg op 'Drenthe, Oerprovincie van Nederland'.

"Wij hebben deze unieke overnachtingen vooral opgezet als grote promotieactie voor oerprovincie Drenthe. We willen met een oerknal bekend maken dat Drenthe wellicht de meest oorspronkelijke provincie is. Maar oer refereert voor ons ook aan puur, echt en vriendelijkheid. We willen laten zien dat je hier een unieke vakantiebeleving kunt ervaren, dus dat gaan we met deze actie doen", zegt Crum. 

Acht arrangementen
Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Oerbnb inschrijven voor een overnachting in de buitenlucht, op het TT Circuit, in het Hunebedcentrum, in een gevangenis, in het Drents Museum, in een schaapskooi, in Wildlands of in een koloniehuisje.

"Het is een eenmalige winactie. De arrangementen vinden volgend jaar plaats. Vanuit de website van Oerbnb leiden we de mensen wel door naar Drenthe.nl, waar de reguliere overnachtingsaccommodaties staan die wel altijd te boeken zijn. Daar leggen we ook de nadruk op de bijzondere plekjes van Drenthe."

Contact
opnemen