RTV Drenthe & ROEG!

Donderdag 08 April 2021
  • ROEG! brengt verhalen uit de Drentse natuur (Rechten: RTV Drenthe)

De eerste ROEG! werd op 17 april 2013 op TV Drenthe uitgezonden. Staatsbosbeheer en TV Drenthe werkten samen om een Drents natuurprogramma in de lucht te krijgen. Met succes: nog steeds brengt ROEG! elke zaterdag een uitzending vol mooie beelden en interessante gesprekken uit de Drentse natuur.

Het tv-programma is inmiddels uitgebreid met dit online platform. Ook zijn meerdere (natuur)organisaties betrokken bij ROEG!. Samen geven ze met ROEG! de natuur en de cultuurhistorie van Drenthe een eigen podium. Maar het begon allemaal bij de eerste ideeën die vorm kregen op de redactie van RTV Drenthe.

Altijd in de buurt

RTV Drenthe houdt de inwoners van de provincie op de hoogte van het nieuws uit Drenthe. De slogan is 'Altijd in de buurt' en dat geldt ook voor het nieuws en de achtergronden over de Drentse natuur. Daarover valt ontzettend veel te vertellen.

Meer over de omroep vind je op https://www.rtvdrenthe.nl

In Drenthe ben je altijd dichtbij de natuur, bovendien zijn er ingrijpende ontwikkelingen in de natuur die vragen om duiding. Denk maar aan de klimaatverandering, de komst van de wolf, de teruggang van de biodiversiteit en de droogte. RTV Drenthe richt zich met ROEG! op het onafhankelijk informeren van het publiek. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor je eigen omgeving, je eigen achtertuin, kortom: jouw natuur?

De uitzendingen van ROEG! zijn terug te zien op www.roeg.tv, zoals deze uitzending vanuit de stille kern van het Drents-Friese Wold:

Contact
opnemen