ROEG! Hoeken geopend in drie Drentse bibliotheken

Zaterdag 23 April 2022
  • Natuurlijk zijn er boeken, maar er is nog meer te ontdekken in de ROEG! Hoek (Rechten: RTV Drenthe)

In drie Drentse bibliotheken zijn ROEG! Hoeken geopend. Gieten, Beilen en Facet in Emmen creëren hiermee extra aandacht voor de natuur.

In de ROEG! Hoek zijn stapels natuurboeken te vinden, daarnaast zijn er diverse activiteiten in het kader van de Drentse natuur.

René van der Weide, wethouder van de gemeente Emmen, opende de Hoek in Facet (voorheen de bibliotheek van Emmen). "Als je zegt 'Drenthe', dan zeg je ook 'natuur': een belangrijke kernkwaliteit, waardoor mensen het fijn vinden om hier te wonen. Soms voelt dat wel heel erg als vanzelfsprekend, maar als je niet oppast dan gaat de natuur achteruit. Kennis hebben van de natuur, door te weten hoe je ermee moet omgaan, maar ook hoe je het moet waarderen, dat draagt bij aan het behoud van onze natuur."

Genieten van de natuur dichtbij

"De natuur in Drenthe is altijd dichtbij, ook in de gemeente Emmen", zegt Nicole Stiekema, directeur-bestuurder van Facet. "We hebben enorm mooie natuur om ons heen waar we alle dagen van kunnen genieten. Maar het is nog niet bij iedereen bekend." Ze hoopt dat met de ROEG! Hoek bezoekers van de bibliotheek zich meer bewust worden van de rijkdom aan natuur om hun heen. "We organiseren regelmatig activiteiten, voor volwassen en kinderen: lezingen, speurtochten, knutselen: van alles te doen voor jong en oud."

Benieuwd naar de activiteiten? Deze workshops en lezingen zijn al gepland, houd de agenda van de drie bibliotheken in de gaten voor nieuwe activiteiten.

Contact
opnemen