Recreatieschap zoekt extra handjes voor start wandelseizoen: ‘Eigen hesje en kerstpakket’

Dinsdag 27 Februari 2024
  • Albert Broekman bij een van de borden (Rechten: RTV Drenthe / Elly Smit)

De jas wordt dichtgeritst, de rugzak met boterhammen gaat mee, de stevige schoenen aan en gaan met die banaan. Het wandelseizoen staat op het punt van beginnen en dus worden de kilometerslange Drentse wandelpaden spic en span gemaakt door het Recreatieschap Drenthe.

Maar dan moeten er wel vrijwilligers zijn die de taak op zich willen nemen. En dus is Albert Broekman van het Recreatieschap op zoek naar extra mensen voor het Drentse Wandelknooppuntnetwerk. "Zo'n veertig tot vijftig man extra kunnen we goed gebruiken."

'Plekken waar je nooit eerder bent geweest'

De datum van 1 april staat met rood omcirkeld in de agenda van Broekman, want dat is voor hem de start van het wandelseizoen. "Dus we zijn nu erg druk bezig met het plaatsen van paaltjes die de verschillende routes aangeven. Mensen komen daardoor op plekken waar ze nog nooit eerder zijn geweest, dat is fantastisch", zegt Broekman.

Maar om al die routes goed te kunnen volgen, is er onderhoud nodig en daar komen die extra handjes goed van pas. "De bordjes zijn her en der een beetje vies en de paden moeten schoongemaakt worden. Dus dat betekent dat we in de gemeentes Emmen, Tynaarlo, Midden-Drenthe, Aa en Hunze en Hoogeveen extra mensen kunnen gebruiken. Twee keer per jaar de route controleren is meer dan genoeg, dan weten wij dat alles er netjes bij ligt", aldus Broekman.

Tekst gaat verder na de foto:

Afbeelding
Zulke paaltjes kunnen nog een poetsbeurt gebruiken (Rechten: RTV Drenthe)

De beloning? "Een hesje van het recreatieschap, zelfgeorganiseerde evenementen, een kleine financiƫle vergoeding en een prachtig kerstpakket met daarin duurzame producten", stelt Broekman. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden op de website van het Wandelknooppunt.

Contact
opnemen