Provincie: kwart miljoen euro voor meer toezicht in natuurgebieden

Woensdag 07 September 2022
  • Meer toezicht moet ervoor zorgen dat mensen kunnen blijven genieten van de Drentse natuur (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)

Drentse natuurorganisaties krijgen eenmalig samen 250.000 euro van de provincie om het toezicht en de handhaving in de Drentse natuurgebieden te verbeteren.

Het aantal bezoekers in de Drentse natuurgebieden is de afgelopen jaren flink toegenomen, volgens de provincie. Er zijn veel mensen die genieten van de natuur, maar het valt beheerders van de natuurgebieden ook op dat niet iedereen zich aan de regels houdt.

Zwerfafval

Zo is er meer zwerfafval te vinden in de natuur, volgens de beheerders van de Drentse natuurgebieden. Daarnaast betreden bezoekers vaker gebieden die niet toegankelijk zijn. Ook verstoren auto's, scooters en motoren de natuur vaker.

Natuurmonumenten Drenthe heeft al een bestemming voor het geld. "Met het geld nemen wij een nieuwe toezichthouder aan en gaan wij de andere toezichthouders vaker inplannen", vertelt Fred Prak van Natuurmonumenten. Ook bij Staatsbosbeheer gaan ze meer toezichthouders inzetten, vooral in het weekend. Dat laat woordvoerder Hans Alting van Staatsbosbeheer weten.

De provincie hoopt dat iedereen optimaal kan blijven genieten van de Drentse natuur dankzij de inzet van extra toezicht.

Contact
opnemen