Plant een boom tijdens Treevember, insecten zullen je dankbaar zijn

Woensdag 02 November 2022
  • Fruitbomen zijn een onderdeel van een voedselbos (Rechten: Ralphs_Fotos via Pixabay)

In de maand november, omgedoopt tot Treevember, vragen The Pollinators aandacht voor het belang van bomen en voedselbossen. Een voedselbos is een goed milieu voor bestuivende insecten en andere dieren, aldus The Pollinators. De stichting zet zich in voor het welzijn van bestuivende soorten, zoals bijen en vlinders, en het vergroten van de biodiversiteit.

Belangstellenden kunnen helpen om nieuwe aanplant te realiseren in bestaande voedselbossen, door middel van een donatie of door zelf de handen vies te maken. Treevember wordt afgesloten met het bomenplantfestival op zaterdag 26 november in Geffen, Noord-Brabant.

Voedselbos

In Drenthe doen het Voedselbos Achter de Broeken in Ruinen en het Landgoedje Goed Landje in Echten mee met Treevember. In Ruinen kunnen bezoekers jonge bomen en struiken planten, opslag verwijderen, zagen en snoeien en biggen knuffelen. In Echten kunnen bezoekers bomen planten, genieten van een bospicknick en luisteren naar bosverhalen en deelnemen aan een vogelexcursie.

Campagne

Het aantal insecten gaat al jaren achteruit. Een ongewenste ontwikkeling aangezien we voor een groot deel van ons voedsel afhankelijk zijn van bestuiving door insecten. De stichting The Pollinators probeert het tij te keren en zet zich in voor een gezonde leefomgeving voor bestuivende insecten. Twee keer per jaar voert de stichting een campagne gericht op landschapsherstel en bescherming van insecten.

Lees ook:

Contact
opnemen