Outdoor kunstexpo in het Spaarbankbos geopend

Zaterdag 20 Mei 2023
  • Wethouder Mark Tuit (links) opende de kunstroute (Rechten: Het Drentse Landschap)

In het Spaarbankbos in Hoogeveen zijn 23 kunstwerken te bewonderen. Ze hebben een plek gekregen in bomen, aan takken en op de grond. Deze expositie hoort bij de zevende editie van het kunstproject Buitenlucht die vandaag werd geopend door Mark Tuit, wethouder cultuur van de gemeente Hoogeveen.

Verdeeld over een twee kilometer lange route is hedendaagse figuratieve, abstracte en conceptuele kunst geplaatst. Elk kunstwerk is van een andere maker, de meesten uit Noord-Nederland. Daarnaast wordt in hotel restaurant De Spaarbankhoeve, dat midden in het bos ligt, kwetsbaar werk geƫxposeerd. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en is te bezoeken tot 1 oktober.

Transformatie

De kunstenaars Sejo Slingenberg en Jerry Bisschop uit Hoogeveen organiseren tweejaarlijks een kunstproject in de buitenlucht. In 2019 voor het eerst in het Spaarbankbos, dat sinds 2013 in eigendom en beheer is bij Het Drentse Landschap. Aan de deelnemende kunstenaars is als opdracht meegegeven iets rond het thema transformatie te maken. Het achterliggende idee is werk te creƫren die de verandering van het klimaat, de natuur en het duurzaam omgaan met de aarde verbeeldt.

Lees ook:

Contact
opnemen