Op fietse: de geschiedenis in op Landgoed Rheebruggen

Maandag 06 Augustus 2018
  • De tocht gaat over Landgoed Rheebruggen (foto: RTV Drenthe)

Lekker de natuur in! In de zomermaanden juli en augustus presenteert ROEG! elke dag een tocht door de Drentse natuur. Vandaag fietsen we met Stichting het Drentse Landschap langs rondom Uffelte en bezoeken we Landgoed Rheebruggen.

Waar: Uffelte
Vertrekpunt: Hoek Dorpsstraat/Schoolstraat in Uffelte
Afstand: 37 kilometer
Route: klik hier

Vandaag fietsen we een afwisselende tocht langs verschillende Drentse natuurgebieden. Zo kom je langs de Wapserveensche Aa, over het Dwingelderveld en Holtingerveld, door het Westerzand en Oosterzand en langs Landgoed Rheebruggen. 

Landgoed Rheebruggen werd in de middeleeuwen gesticht aan de oostoever van de Dwingelerstroom. Het landgoed dook voor het eerst in de boeken op, toen Evert van Eshen belasting aan de bisschop van Utrecht moest betalen. Later kwam het landgoed in handen van de familie Van den Clooster, die het enkele eeuwen in het bezit had. Sinds 1972 is het in handen van Stichting het Drentse Landschap. 

In deze video neemt Jermo Tappel van Stichting het Drentse Landschap je mee over het landgoed.Zoek je meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

Contact
opnemen