Nieuwe landschapsgids voor jonge avonturiers

Woensdag 03 Juli 2024
  • De nieuwe gids voor jonge avonturiers (Rechten: RTV Drenthe)

Laarzen en oude kleren aan en de natuur in! Die oproep doet Stichting Het Drentse Landschap in haar nieuwe Landschapsgids Junior. Kinderen krijgen in het blad tips om de natuurgebieden van Drenthe te ontdekken.

De stichting bestaat negentig jaar. Vanwege dit jubileum is deze week het nieuwe kindermagazine verschenen. 'Er is zoveel te doen en te beleven in het Drentse landschap. Je hoeft je hier nooit te vervelen!' schrijft Sonja van der Meer, directeur van Het Drentse Landschap, in haar voorwoord.

Met negentig jaar aan zorgen voor en bescherming van de natuur en het erfgoed van Drenthe heeft de organisatie ook behoorlijk wat tips in huis. In het blad vind je bijvoorbeeld een instructie voor het maken van een insectenhotel, lees je feitjes over vlinders en kom je meer te weten over molens.

De gids is gratis verkrijgbaar. Het is op te halen bij het kantoor van Het Drentse Landschap in Assen of in een van de bezoekerscentra: het Hunebedcentrum in Borger, het Duurzaamheidscentrum in Assen en het Bezoekerscentrum in Orvelte.

Contact
opnemen