Natuurorganisaties starten petitie ‘Code rood voor de natuur’

Donderdag 26 Oktober 2017
  • Natuurorganisaties in actie om afname planten- en dierensoorten tegen te gaan. Foto: RTV Drenthe/Pia Dijkstra/bewerking RTV Drenthe

Natuurorganisaties willen dat er maatregelen komen om de afname van verschillende soorten dieren en planten tegen te gaan. Daarom slaan ze de handen ineen en zijn ze een petitie begonnen.

De petitie is een initiatief van Eigen Huis en Tuin-tuinman Lodewijk Hoekstra. Hij wil dat de Tweede Kamer meer aandacht heeft voor de natuur.

Daarom gaat hij volgende week dinsdag met zoveel mogelijk mensen naar het Binnenhof. De tuinman roept iedereen op om een plant of bloem mee te nemen om het Binnenhof groen te maken. 

Forse afname insecten
De natuurorganisaties, waaronder het IVN, Landschappen NL, Natuurmonumenten en Natuur- en Milieufederaties, sluiten zich bij de oproep aan. Ook startten ze samen de petitie 'Code rood voor natuur', die inmiddels ruim vijfduizend keer ondertekend is. 

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat het slecht gaat met de insecten. Uit onderzoek van de Radboud Universiteit bleek dat in Duitsland het aantal insecten fors afneemt. Dat nieuws zorgde ook voor onrust in Nederland, omdat hier dezelfde leefomstandigheden voor de insecten geldt. Contact
opnemen