Na moeder nu kalfje waarschijnlijk doodgebeten door wolf in Anderen

Vrijdag 27 Mei 2022
  • Foto ter illustratie (Rechten: Pixabay)

Zo moeder, zo dochter. Alleen dan wel in een pijnlijke vorm. Waar eerder deze maand een koe van boer Jos Ubels in Anderen, waarschijnlijk door een wolf werd doodgebeten, is onlangs ook het kalf van deze koe doodgebeten. Ook waarschijnlijk door een wolf.

Het kalf werd bij de rest van de kudde ondergebracht nadat de moeder overleed. "Maar het kalf bleef maar teruggaan naar de plaats waar de koe werd doodgebeten", vertelt Ubels. "Dan scheidt het kalf zich dus van de kudde. Ja, dan is het een makkelijker doelwit voor de wolf. Er is hier een actieve wolf."

En net als de moeder wachtte het kalf hetzelfde lot. "Net als de koe troffen we het aangetroffen aan in het weiland."

Onderzoek

Het onderzoek naar het overlijden van de koe, of dat door een wolf komt of niet, loopt nog. Ubels vertelt dat de taxateur zei dat er ook sporen van honden op de koe zaten. Maar die hondensporen kunnen ook, nadat de koe is aangevreten, erop zijn gekomen. "Ik kan mij niet indenken dat een hond zomaar zo'n grote koe aanvalt." Ubels houdt er daarom rekening mee dat het door een wolf komt. "Ik zal niet weten door wat anders."

En nu is daar dus een kalf bij gekomen. Het onderzoek daarvoor is nu ook in gang gezet. "Ik kan mij niet iets anders voorstellen." Het kalf was zo'n acht maanden oud. "Het was een dik kalf."

Lees ook:

Contact
opnemen