Lezing André Assen: Fotoverhalen vanuit de Drentse natuur

Zondag 15 Oktober 2023
  • Natuurfotograaf André Brasse (Rechten: Timanca Manak)

André Brasse neemt je tijdens een bijzondere lezing in de ROEG! Hoek mee op reis door de natuur. Aan de hand van zijn foto's en zijn persoonlijke ervaringen krijg je een uniek kijkje op het natuurschoon in Drenthe.

Brasse is natuurfotograaf en schrijft elke week de 'Puur Natuur'-column voor De Krant en De Krant Actueel. In zijn nieuwe boek 'André Natuurlijk. 95 ontdekkingsreizen in de natuur, met foto's en verhalen' zijn de columns gebundeld. Tijdens de lezing in de ROEG! Hoek van Rolde komt dit boek aan bod. Maar bovenal neemt Brasse je mee in zijn passie voor natuur, voor fotografie en maak je kennis met de flora en fauna die voor zijn lens verschenen.

'Foto-verhalen-verteller'

"Ik zie mezelf als foto-verhalen-verteller. Ik probeer een verhaal of boodschap in mijn foto's te leggen", zegt Brasse. "Een foto is voor mij goed als ze iemand raakt. Dan mag de foto fototechnisch niet goed zijn, ze doet wel haar werk." De foto, maar ook het maken van de foto, levert allerlei verhalen op. Brasse heeft vaak onverwachte ontmoetingen in het veld. Met dieren die opduiken pal voor zijn neus, maar ook voorbijgangers met wie hij in gesprek raakt.

Avond in de ROEG! Hoek

Op donderdagavond 9 november vertelt de natuurfotograaf meer over zijn belevenissen en onverwachtse ontmoetingen. De avond vindt plaats in de ROEG! Hoek van de bibliotheek in Rolde. De entree is gratis, aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de website van de bibliotheek.

Een ree, levendbarende hagedis, orchidee, paddenstoel: welke foto's en verhalen precies aan bod komen is voor de bezoekers van de lezing nog een verrassing. Het is in ieder geval een bonte mix van prachtige foto's en verhalen, waardoor je misschien wel op een andere manier naar het landschap om je heen gaat kijken.

Heb je bijvoorbeeld het geluk om een ijsvogel explosief en rumoerig voorbij te zien vliegen, en heeft ie een visje in de bek? Misschien is ie wel op weg naar zijn 'kalverliefde': lees het in deze column.

Contact
opnemen