Landelijke Opschoondag: Begin is er in Steenbergerpark

Zaterdag 19 Maart 2022
  • Ook het afval op en om de pumptrack wordt opgeruimd. (Rechten: RTV Drenthe)

Het Steenbergerpark kan een stuk schoner, vindt IVN Hoogeveen. Daarom haakt ze aan op de Landelijke Opschoondag. Onder die noemer zijn vandaag overal in Nederland opruimacties.

Het hele park vrij van zwerfafval: dat is het doel van de opschoondag in het Steenbergerpark. Vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om de bierdoppen, verpakkingen, blikjes en andere rommel weg te halen.

Goed moment

Er ligt aardig wat, daarom werd er woensdagmiddag al een opruimrondje gemaakt met kinderen van BSO De Holle Boom. Het is de ideale tijd om het afval te rapen: nog voordat het gras langer wordt en de planten het afval overwoekeren.

Vaker opruimen?

Grietje Loof van IVN Hoogeveen is blij verrast met de opruimwoede van het team van zo'n twintig kinderen. "Het maakt sowieso een verschil. Het zijn kinderen uit de omgeving, ze spelen hier ook. Met wat ze gezien hebben vandaag denken ze misschien wel: 'hee het is wel leuk als we wat vaker op gaan ruimen', dat zou wel mooi zijn." Met de begeleiders van de BSO zijn al ideeën uitgewisseld om de opruimactie maandelijks te herhalen.

Contact
opnemen