Lammertijd! Live meekijken bij schaapskooi de Huenderhoeve

Dinsdag 05 Maart 2024
  • Eerste lammetjes geboren op de Huenderhoeve (Rechten: Catrinus Homan)

Het is weer lammertijd! Sinds vandaag hangt er bij schaapskooi de Huenderhoeve een camera in de stal. Via de website van Het Drentse Landschap kun je live meekijken hoe de lammetjes geboren worden.

De eerste lammetjes van de kudde zijn al geboren en er zijn nog meer op komst. Schaapsherder Catrinus Homan verwacht dat er tussen de 250 en 270 lammetjes geboren gaan worden. Meekijken kan via deze website van Het Drentse Landschap.

De herder is erg blij met die verwachting: "Afgelopen jaar hebben we meerdere keren te maken gehad met de wolf. Een aanval van wolven kan spanning geven en invloed hebben op aantal verwachte lammetjes." Het aantal is ongeveer hetzelfde als vorig jaar en dat is een goed teken. Naast de wolf heeft ook het blauwtongvirus spanning veroorzaakt. Homan heeft vijf schapen verloren aan het virus. "Hopelijk zijn sommige schapen wel een beetje besmet geraakt en bouwen ze immuniteit op voor komend jaar."

Normaal gesproken vertrekt Homan dagelijks tussen 9.00 en 10.00 uur met zijn kudde naar het heideveld, maar om de schapen rust te gunnen blijven ze nu thuis. De Huenderhoeve in deze periode niet open voor publiek.

Contact
opnemen