Jouw mening: Natuurlijk betaal ik voor het inleveren van mijn afval bij een afvalscheidingsstation

Dinsdag 05 December 2017
  • In de natuur gedumpt afval (Foto: Albert Broekman)

De afgelopen dagen was het regelmatig in het nieuws: afval dat gedumpt wordt in de natuur. Het ging onder andere om bouwafval, oude elektronica en drugsafval.

Het afval jaagt natuurorganisaties zoals Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer op kosten. Zij betalen voor het opruimen ervan. In het geval van bijvoorbeeld asbest kan dit behoorlijk oplopen.

Schadelijk
Bovendien kan het afval schadelijk zijn voor de natuur en gevaarlijk voor de mens. Dat komt door gevaarlijke stoffen die uit de elektronica weglekken of chemicaliën in drugsafval die brandbaar of giftig zijn.

Afvalscheidingsstation
Is het een kwestie van gemakzucht of willen mensen niet betalen voor hun afval? De meeste gemeenten hebben namelijk een afvalbrengstation of milieustraat. Maar het wegbrengen van je afval is niet overal gratis.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Daarom is onze stelling: Natuurlijk betaal ik voor het inleveren van mijn afval bij een afvalscheidingsstation. Wil je jouw mening delen? Dat kan via Facebook of op Twitter met de hashtag #roegstelling.

Uitslag: Aandacht voor de natuur is belangrijk in de opvoeding
Vorige week was onze stelling: Aandacht voor de natuur is belangrijk in de opvoeding. Bijna alle stemmers zijn het eens met de stelling. Op onze website en op Twitter koos 100 procent hiervoor.

Op Facebook (93 procent) en Instagram (91 procent) is een ruime meerderheid het ermee eens.

Bart Pijper denkt dat kinderen van ouders die zelf interesse hebben in de natuur dit thuis al vaak meekrijgen. "Ik denk dat de uitdaging dan ook moet zijn om niet alleen van alles te organiseren op natuurgebied, maar ook nadenken om juist die andere kinderen te bereiken", schrijft hij op Facebook.

Contact
opnemen