Jouw mening: In een Nationaal Park moet je je aan de regels houden

Dinsdag 21 November 2017
  • In een natuurgebied mag de hond vaak niet loslopen (foto: RTV Drenthe/Marike Goossens)

Wij wonen in een groene provincie. Van alle provincies in Nederland heeft Drenthe de grootste oppervlakte met natuur. En er zijn drie Nationale Parken: het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en het Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa.

Nationaal Park
Bezoekers zijn welkom in een Nationaal Park. Wel gelden er regels om de natuur te beschermen. Zo moeten honden aan de lijn en mag je de paden niet verlaten.

Soms komen de boswachters mensen tegen die zich niet aan deze regels houden. 'Ik ben maar in mijn eentje, dan verstoor ik de natuur niet.' Of 'Mijn hond gaat niet achter andere dieren aan.'

Wij zijn benieuwd wat jij hiervan vindt. Daarom is onze stelling: In een Nationaal Park moet je je aan de regels houden.Wil je je mening delen? Dat kan via Facebook of op Twitter met de hashtag #roegstelling.

Uitslag: De natuur heeft onze hulp nodig
Vorige week was onze stelling: De natuur heeft onze hulp niet nodig. De meerderheid van de stemmers is het oneens met de stelling.

Zowel op onze website (92,86 procent) als op Twitter (87 procent), Instagram (75 procent) en Facebook (70 %) zijn de meeste stemmers het niet eens met de stelling. 

Op Facebook voegt Marianne Tuijt daaraan toe dat die hulp wel moet komen van "mensen die er verstand van hebben en die niet iedereen maar door die weilanden laten banjeren om te zien of er nog kieviten en andere vogels broeden."

Contact
opnemen