Jongeren gezocht voor groen traineeship

Woensdag 20 December 2023
  • Jongeren aan de slag in de natuur (Rechten: Jurre Brouwer)

IVN en Landschapsbeheer Drenthe beginnen met een groen traineeship voor jongeren. De trainees krijgen diverse workshops en trainingen, met de opgedane kennis gaan ze een insectenwand voor het Holtingerveld ontwerpen en bouwen.

Iedereen tussen de achttien en dertig jaar die zich wil inzetten voor een groene en duurzame wereld mag zich aanmelden. Het traineeship loopt van 1 maart tot en met 14 juni, elke vrijdag komen de trainees samen op het Holtingerveld.

Op het programma staat het bouwen van een insectenwand. Daarvoor gaan de trainees eerst onderzoeken wat insecten nodig hebben. Dan volgt het maken van een ontwerp en het betrekken van organisaties bij de plannen.

Motivatie is het belangrijkst

Er staat een pakket aan workshops en trainingen klaar, waarin de trainees meer leren over de natuur op het Holtingerveld, het belang van insecten, de verschillende betrokken organisaties en insectenhotels.

IVN en Landschapsbeheer zoeken jongeren die zin hebben hun eigen talent hiervoor in te zetten, het maakt niet uit of ze kennis hebben van natuur: motivatie is het belangrijkst. Aanmelden kan voor 23 februari via: https://www.groentraineeship.nl

Lees ook:

Contact
opnemen