Interessante dierenmanieren in de ROEG! Hoek

Maandag 14 November 2022
  • Natuurlijk zijn er boeken, maar er is nog meer te ontdekken in de ROEG! Hoek (Rechten: RTV Drenthe)

In de ROEG! Hoek in Emmen is maandagavond een bijzondere 'expeditie'. Dick Wieringa, vrijwilliger bij Wildlands, neemt bezoekers via een presentatie mee naar andere oorden. Met zijn lezing 'omdenken bij dieren' zie je hoe dieren handig gebruik maken van het klimaat en hoe ze zich erop hebben aangepast.

In de ROEG! Hoek staat normaliter de Drentse natuur centraal, maar voor Wieringa is een uitzondering gemaakt. Hij komt op maandagavond 21 november met een hele reeks intrigerende klimaat- en dierenweetjes naar Facet Emmen. Wieringa: "We gaan op een expeditie binnen de verschillende klimaten en hoe dieren zich daar op aanpassen. Klimaatverandering en daardoor bedreigde diersoorten komen ook zeker aan de orde."

De lezing is in Facet Emmen, aan het Noorderplein 101. Wieringa geeft daar een presentatie met diverse foto's. Er is alle ruimte om vragen te stellen en om in gesprek te gaan over hoe dieren zich in een lastige of veranderende leefomgeving proberen te redden. De lezing begint om 18.30 uur, de entree bedraagt voor niet-leden 4 euro, voor leden van Facet 2 euro. Graag vooraf aanmelden via de site van Facet.

Contact
opnemen