Holtinger schaapskooi teert al op hooi van komende winter

Maandag 30 Juli 2018
  • Op het Holtingerveld is er nauwelijks wat te eten voor de schapen (foto: Pixabay)

HAVELTE - De aanhoudende droogte van de laatste maanden heeft ook invloed op de Holtinger schaapskudde. Vanwege het verdroogde grasveld worden de dieren gevoed met hooi dat bedoeld is voor de winter.

Duco Heun, voorzitter van de Stichting Holtinger Schaapskudde, hoopt op hulp. Want omdat de wintervoorraad nu al wordt aangebroken, is er straks waarschijnlijk niet genoeg hooi.

"Iedereen kan helpen. Geld is voor ons altijd een belangrijk issue om toch weer hooibalen te krijgen. Breng zelf geen hooi, maar maak het liefst iets over", aldus Heun. Niet alle soorten hooi zijn geschikt voor de schapen.

Als de herder en de ruim zeshonderd schapen na een bezoek aan het Holtingerveld terugkeren, treffen ze een veld aan waar de schapen niet van kunnen eten. Het is daarom noodzakelijk dat de dieren worden bijgevoerd.

Toch gaat het ondanks alles nog wel goed met schapen, zegt Heun. "We houden de kudde nog op de been. De herders doen hun best. Maar we zouden heel graag een paar fikse hoosbuien willen hebben. Wat dat betreft ziet het er de komende twee weken weer slecht uit."

Contact
opnemen