Fête de la nature: vier een feestje in het groen

Donderdag 31 Augustus 2023
  • Vier feest in de natuur (Rechten: Pxhere)

Het Fête de la Nature is overgewaaid uit Frankrijk en wordt sinds een aantal jaar in onze provincie georganiseerd. Het eerste weekend van september is het opnieuw zover, het Steenbergerpark in Hoogeveen is het middelpunt van een uitgebreid natuurfeest.

Het feestje in de natuur is een grassroots-festival: iedereen kan zelf een natuurfeestje of -activiteit opzetten. In 2020 'adopteerde' IVN Natuureducatie het festival en sindsdien ondersteunt de natuurorganisatie de mensen die een activiteit organiseren.

Activiteiten

In het Steenbergerpark is er voor ieder wat wils: vlaggetjes maken voor een lange slinger door het park, broodjes bakken voor de lekkere trek en schmink voor bloemetjes en bijtjes op de wang. Ook wordt er kunst gemaakt en is er aandacht voor muziek en theater. Het festival is uitermate geschikt voor gezinnen. Bezoek deze website voor een overzicht van alle activiteiten.

Doel

Fête de la Nature wil zo veel mogelijk mensen op een feestelijke, verrassende en laagdrempelige manier in contact brengen met de natuur in al haar diversiteit. Anne Leeflang is een van de initiatiefnemers die het festival naar Nederland haalde. "Wat is er mooier dan iedereen uit te nodigen om op zijn of haar manier een feest te organiseren in, voor of met de natuur? Juist in tijden van biodiversiteitsverlies, stikstofdebatten, polarisatie en negativiteit is het belangrijk om te vieren wat er wél is."

Contact
opnemen