Een bos vol activiteiten bij het Buitenfestival

Vrijdag 15 September 2023
  • Buitenfestival bij Boomkroonpad (Rechten: Staatbosbeheer / fotograaf W. Kloen)

Een keer per jaar staat het Boomkroonpad met het gebied eromheen op zijn kop, dan wordt er namelijk het Buitenfestival gehouden. Aanstaande zondag is het zover. Van broodjes bakken tot braakballen uitpluizen en nestkastjes timmeren, voor jong en oud is er van alles te doen. Ook ROEG! is er te vinden en wij hebben een leuke vraag voor jou!

Op zondag 17 september neemt Staatsbosbeheer iedereen graag mee de natuur in en dat doet de organisatie op een bijzondere manier.

Rondom Buitencentrum het Boomkroonpad is een wandelroute van ongeveer 1,5 km uitgezet door het bos. Langs die route staan stands en mensen die streekproducten verkopen. De boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer gaan graag met jou het gesprek aan over de natuur.

Demonstraties, activiteiten en workshops

Wil jij zien hoe het hout vroeger uit de bossen werd gesleept door de oerkracht van paarden? En heb jij altijd al willen leren hoe je zelf vuur maakt? Dan ben je aan het juiste adres bij het Buitenfestival. Er is onder meer kunst te bekijken en je kunt bijlsteelhangen. De toegang tot het festival is gratis. Het Boomkroonpad is deze dag te bezoeken tegen gereduceerd tarief.

ROEG!

Loop ook zeker even langs de kraam van ROEG!. Wij zijn namelijk erg benieuwd wat jouw mooiste belevenis is in de natuur en hopen zo veel mogelijk belevenissen te verzamelen.

12e editie

Dit jaar is de 12e editie van het festival. In 2019 kwamen er wel negenduizend bezoekers op af. Helaas kon het in 2020 en 2021 niet doorgaan vanwege corona. Ook vorig jaar was er pech toen het evenement in het water viel door het slechte weer. Dit weekend is er heerlijk weer voorspeld en er wordt dan ook een drukke editie verwacht.

Contact
opnemen