Drugsafval gedumpt in bossen bij Norg

Donderdag 30 November 2017
  • Een laboratorium in Haulerwijk werd ontdekt door de politie (foto: Politie Fryslan)
  • Het afval komt vermoedelijk van een drugslab in Haulerwijk dat vanmorgen is opgerold. (foto: Politie Noord-Nederland)

NORG - In de bossen bij Norg is drugsafval gedumpt. Drie verdachten zijn aangehouden, nadat vanochtend een laboratorium voor synthetische drugs in Haulerwijk werd ontdekt.

Volgens de politie is er grote kans op milieuschade door de dumping, omdat het synthetische drugs betreft. Daaronder vallen kunstmatig geproduceerde drugs als amfetamine en XTC. 

Gevaarlijke situatie
Het gedumpte afval werd ontdekt bij het terrein van het voormalige pretpark de Vluchtheuvel. Getuigen hebben mensen in de bossen mensen gezien die nu in verband worden gebracht met het drugslab in Haulerwijk. De getuigen zouden ook zijn bedreigd. 

Politiewoordvoerder Anne van der Meer spreekt van een gevaarlijke situatie. "Dat synthetische drugsafval is hartstikke chemisch. Er is kans op brand- en ontploffingsgevaar. Het drugslab was erg groot en professioneel en had op grote schaal drugs kunnen produceren ter waarde van duizenden euro's."

Marinus Ooms
Het drugslab is vanochtend ontdekt in een schuur aan de Slotemaker de Bruïneweg in Haulerwijk, meldt Omrop Fryslân. De locatie kwam een aantal jaar geleden ook al eens in het nieuws. In 2006 werd op hetzelfde adres het lichaam van Marinus Ooms gevonden. Hij was bij een brute overval om het leven gebracht.

Drie mensen aangehouden
Naast de schuur was nog een drugslab in aanbouw. Welke soorten drugs er in het laboratorium zijn geproduceerd onderzoekt de politie nog. Toen de politie het pand binnenviel, waren er drie mensen aanwezig. De 55-jarige bewoner en twee mensen uit Guatemala zijn aangehouden. Mensen kunnen volgens de politie nog gewoon veilig de natuur in bij Norg. Wel vraagt de politie iedereen die in Drenthe de natuur ingaat goed op te letten en verdachte situaties direct te melden.

Contact
opnemen