Drentse natuur krijgt schoonmaakbeurt op World Clean Up Day

Zaterdag 15 September 2018
  • Tassen vol afval worden er uit de struiken geplukt (foto: Jasmijn Wijnbergen / RTV Drenthe)
  • Tassen vol afval worden er uit de struiken geplukt (foto: Jasmijn Wijnbergen / RTV Drenthe)

Zwerfafval in de natuur komt erg vaak voor en daarom is World Clean Up Day in het leven geroepen. Over de hele wereld ruimen mensen rommel in de natuur op, ook in onze provincie.

Bij het Pieterpad in Rolde staat Luc Schepers vanochtend vroeg al klaar om te beginnen om de natuur vrij te maken van zwerfafval. 

Een maand geleden begon Schepers dit initiatief. Samen met langeafstandswandelaar Aiko Sterenborg ergerde Schepers zich aan het zwerfafval in de natuur. Ze willen de mensen bewust maken van de schade die het zwerfafval aanricht. "Als dieren het plastic per ongeluk opeten, dan kunnen ze doodgaan."

Het initiatief van Schepers werd in onze provincie goed ontvangen. Zo'n 65 mensen doen op verschillende plekken mee met dit initiatief. Want "als iedereen alleen al vijf kilometer schoonmaakt, dan is er weer een heel stuk afvalvrij," zegt Schepers.

Meer voorbereiding
Volgend jaar moet er een vervolg komen. Schepers: "Dan hebben we iets meer voorbereidingstijd en we hopen dat het dan echt nog veel groter gaat worden.''

In meer dan honderdvijftig landen zijn miljoenen vrijwilligers aan het werk om stranden, bossen, rivieren en wijken afvalvrij te maken.

Door: Jasmijn Wijnbergen

Contact
opnemen