Drentse natuur bloeit in bibliotheken

Donderdag 14 April 2022
  • Natuurboeken en -belevenissen in de ROEG! Hoeken (Rechten: Katrina_S via Pixabay)

Een aantal bibliotheken in Drenthe maakt extra ruimte voor de Drentse natuur. In de ROEG! Hoek, die op 20 april wordt geopend, kan iedereen zich verdiepen in wat er bloeit en groeit in de eigen omgeving.

De natuur om de hoek: daar valt zoveel in en over te ontdekken! Met de ROEG! Hoeken hebben drie Drentse bibliotheken samen met ROEG! een startpunt gemaakt voor belevenissen, boeiende lezingen en vrolijke kinderactiviteiten. Allemaal in het kader van de natuur.

In Facet (voorheen bibliotheek Emmen), Gieten en Beilen openen komende woensdag de ROEG! Hoeken. Die van Beilen is een maand later in de bibliotheek van Ruinerwold. Deze pop-up ROEG! Hoek komt op nog veel meer verschillende locaties en gaat de hele provincie door.

Gevarieerde agenda

Elke ROEG! Hoek heeft een eigen agenda. Elke maand is er keus uit twee 'groene' activiteiten of bijeenkomsten, gericht op zowel volwassenen als kinderen.

Benieuwd naar de activiteiten? Klik hier voor de eerste lezingen en kindermiddagen. Houd de agenda in de gaten; het wordt geregeld aangevuld.

Sporen-speurtocht

Tien dieren uit Drenthe hebben al een kijkje genomen in de ROEG! Hoek. En daarbij hebben ze sporen achtergelaten! De prenten (de pootafdrukken) zijn tussen de boekenkasten te vinden. Er ligt een Sporen-Bingokaart klaar: wie alle sporen weet af te strepen maakt kans op een set Veldkaarten van sporen-expert René Nauta.

Op Vogelbeleefpad

In de ROEG! Hoeken zijn een aantal ROEG!-Rugzakken te leen. Hierin vind je alles om het Vogelbeleefpad te lopen. Dat kan met deze rugtas overal: in de tas zitten onder meer een opdrachtenboek, een verrekijkertje en een schepje. Stap met deze rugtas vanuit de bieb naar buiten voor een leuke tocht.

Afbeelding
Boeken, belevenissen en de natuur gaan samen in de ROEG! Hoek (Rechten: Pasja1000 via Pixabay)

Contact
opnemen