Dit weekend in de Drentse natuur: 8 en 9 oktober

Vrijdag 07 Oktober 2022
  • Wandel mee over landgoed Heideveld (Rechten: Nationaal Park Drentsche Aa)

Dit maandelijks terugkerende fenomeen is een goede aanleiding voor een wandeling in de Drentse natuur: volle maan. Overdag wandelen kan ook: verken de bossen en de rijke historie van het landgoed Heidehof in Eext of de natte natuur van het Dwingelderveld.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Wandelexcursie landgoed Heidehof

Al wandelend kom je meer te weten over de rijke historie van het landgoed Heidehof. In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw werd het aangeplant en opgericht. Sindsdien ging het van woeste grond naar productiebos naar divers bos. Op deze website vind je meer informatie.

Met de boswachter over het Dwingelderveld

Trek stevige wandelschoenen aan en loop zondagmiddag mee het Dwingelderveld op. De gids van Natuurmonumenten vertelt over de natuur in het natuurgebied en natuurlijk komen de seizoenen aan bod, met de planten en dieren die daar bij horen. Bezoek deze website voor meer informatie.

Vollemaanwandeling

Zowel op het Sleenerzand als in het Drents-Friese Wold kun je dit weekend ervaren hoe het is om bij volle maan door de natuur te wandelen. De stilte maakt je alerter op geluiden en alle zintuigen doen mee. Met een beetje geluk hoor je de roep van een uil, of kruist een ander nachtdier je pad.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen