Dit weekend in de Drentse natuur: 7 en 8 september

  • Wie maakt de beste vuistbijl? (Foto: OERmuseum)

De zon laat zich dit weekend zo nu en dan zien. Een goede reden om de Drentse natuur in te gaan. Maak een wandeling of stap op de fiets. Er is genoeg te zien en te beleven!

Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de ROEG!-agenda

Nederlands kampioenschap vuistbijl maken
In het OERmuseum vindt zaterdag het Nederlands kampioenschap vuistbijl maken plaats. Vanaf 14.00 uur hebben deelnemers twee uur de tijd om een vuistbijl te maken en een deskundige jury bepaalt de winnaar. Hier vind je meer informatie.  

Hoog(s)te punten fietstocht Drentsche Aa
Zin om een flink stuk te gaan fietsen? Op zondag wordt er een tocht langs de hoogste punten in het Drentsche Aa-gebied gehouden. Op de belvedères heb je een weids uitzicht over het beekdal. Onderweg vertelt een gids over de landschapsgeschiedenis en het planten- en dierenleven. De route begint op de parkeerplaats Homanshof in Anloo. Hier vind je meer informatie. 

LOFARdag: maak kennis met de sterrenhemel
Ontdek tijdens de LOFARdag op zondag meer over de natuur en de techniek van de grootste telescoop ter wereld. Je komt meer te weten over natuurkundige begrippen als licht, geluid en zwaartekracht en in een mobiel planetarium maak je kennis met de sterrenhemel. Buiten kan je waterproefjes doen en vlotten bouwen. Hier vind je meer informatie.  

Tip: zie het LOFAR-gebied in de ROEG! uitzending van 7 september 2019.

Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

Contact
opnemen