Dit weekend in de Drentse natuur: 7 en 8 oktober

Vrijdag 06 Oktober 2023
  • Het LOFAR-gebied. (Rechten: RTV Drenthe/Marc Ringenier)

Heb je zin om de Drentse natuur te verkennen? Trek dan je wandelschoenen aan voor een gevarieerde seizoenswandeling op de Hondsrug, doe de leukste activiteiten in de Lofarzone of ga op paddenstoelenjacht samen met Arie de Vreugd in het Noordbargerbos.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Excursie over paddenstoelen

Het is weer zo ver: de paddenstoelen schieten uit de grond! Zondagochtend kun je 'op jacht' in het Noordbargerbos. Samen met Arie de Vreugd ga je op pad en struin je door het bos op zoek naar mooie exemplaren. De Vreugd kan er veel over vertellen en deelt graag zijn kennis met jou. Meer informatie vind je op de website van IVN.

Seizoenswandeling over de Hondsrug

Trek een goede jas en wandelschoenen aan en maak zondagmiddag een gevarieerde wandeling over de Hondsrug. Dit kan vanaf Buitencentrum Boomkroonpad. Een gids van Staatsbosbeheer vertelt je van alles over de natuur in dit seizoen. Voor zowel kinderen als volwassenen is het een leuke en leerzame ervaring. Kijk voor meer informatie op de website van Staatsbosbeheer.

LofarDag

Lijkt het jou leuk om meer te weten te komen over natuur en astronomie, dan is de LofarDag aanstaande zondag wat voor jou. In de LofarZone liggen duizend kleine antennes in een immens stil natuurgebied. Deze antennes vangen radiosignalen op uit het heelal.

Normaliter heerst er rust en stilte in het gebied, maar daar wordt eenmalig een uitzondering voor gemaakt. Er is van alles te beleven zoals kano├źn op de Hunze, onderwater de natuur verkennen en er zijn excursies in het teken van natuur en astronomie. Voor een overzicht van alle activiteiten en meer informatie bezoek je deze website.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fiets routes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen