Dit weekend in de Drentse natuur: 6 en 7 mei

Vrijdag 05 Mei 2023
  • Het Bargerveen is een uitgestrekt natuurgebied dat grotendeels uit hoogveen bestaat (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)

Al wandelend meer te weten komen over de geschiedenis van de Drentsche Aa of per huifkar het uitgestrekt Bargerveen verkennen. Dit en meer staat komend weekend op het programma in de Drentse natuur.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Dierenspeurtocht Drents-Friese Wold

Volg Kees Koolmees door het bos. Onderweg ontdek je interessante dingen over het leven van de koolmees. Na afloop van de speurtocht maak je een nestkastje voor de koolmezen in je tuin. Op deze website vind je meer informatie. De activiteit zaterdagmiddag is bedoeld voor kinderen van vier tot twaalf jaar.

Wandeling bij Paterswolde

Sinds het midden van de negentiende eeuw mondt de Drentsche Aa uit in het Noord-Willemskanaal. In 2006 is de benedenloop van de Drentsche Aa hersteld en stroomt het water door de polders tussen Haren en Paterswolde in de Oude Aa. Hoe dat in zijn werk gaat, wordt duidelijk tijdens deze excursie zondagochtend. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Op deze website vind je meer informatie.

Huifkartocht door het Bargerveen

Ontdek zondagmiddag de hoogvenen van Zuidoost-Drenthe vanuit een moderne huifkar. Onderweg vertelt de boswachter van Staatsbosbeheer van alles over het gebied en de bijzondere planten en dieren. Tijdens de tocht is er een tussenstop bij Schaapskooi Bargerveen of Staatsbosbeheer Veenland, afhankelijk van de startlocatie. Bezoek deze website voor meer informatie en om je op te geven.

Tip: meld je alvast aan voor de ROEG! Dag

Een weekend later is de ROEG! Dag. Op 13 mei vieren we het 10-jarig jubileum, met een aantal mooie excursies! Meedoen kan uitsluitend na aanmelding, hier vind je meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen