Dit weekend in de Drentse natuur: 5 en 6 januari

  • Bij het Boomkroonpad kun je terecht voor een winterwandeling (foto: RTV Drenthe/Marike Goossens)

Het eerste weekend van het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is om lekker naar buiten te gaan. Dit weekend staan er drie wandelingen op het programma. Je vindt ze hieronder.

Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de ROEG!-agenda.

Laarzenexpeditie Kloosterveld
Het Kloosterveld ligt vlak achter het bezoekerscentrum van het Dwingelderveld. Dit is een mooi voorbeeld van de natte, stille natuur in dit gebied. De gids van Natuurmonumenten laat je zien hoe de natuur zich hier de laatste jaren ontwikkeld heeft. Meer informatie vind je hier.

Goede voornemens wandeling Boomkroonpad
Begin het nieuwe jaar goed met een frisse winterwandeling in de bossen rondom het Boomkroonpad. Samen met de gids van Staatsbosbeheer wandel je door bossen en over de heide. De wandeling wordt afgesloten met een beker warme chocomelk. Hier vind je meer informatie over de wandeling.

Winterwandeling Drogteropslagen
Lekker naar buiten op de eerste zondag van het nieuwe jaar? Neem dan deel aan deze wandeling bij Drogteropslagen, een klein dorp aan de grens tussen de provincies Drenthe en Overijssel. De wandeling wordt afgesloten met koffie of chocolademelk en koek. Hier vind je meer informatie.

Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

Contact
opnemen