Dit weekend in de Drentse natuur: 4 en 5 november

Vrijdag 03 November 2017
  • Wandelen in Nationaal Park Drentsche Aa. Foto: Flickr/@Sjaak Kempe

Aan het werk in de natuur of wandelen bij volle maan, dit weekend is er genoeg te doen. Hieronder lees je waar je naartoe kunt.

Natuurwerkdag
De natuur krijgt komende zaterdag een opknapbeurt tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Wil jij ook de handen uit de mouwen steken? Dat kan op verschillende plekken in de provincie. Hier vind je alle activiteiten.

Dwingelderveld
Een van de plekken waar je zaterdag aan de slag kunt, is het Dwingelderveld. In de buurt van de radiotelescoop help je om een deel van de begroeiing weg te halen. Hard nodig, want adders liggen in de lente graag in de zon in plaats van in de schaduw van onkruid. Om 9.00 verzamelen bij de schaapskooi Achter ’t Zaand. Hier lees je meer informatie.
 
Drents-Friese Wold
Altijd al door de natuur willen wandelen bij het schijnsel van de volle maan? Zaterdagavond is je kans. Ga samen met een gids op pad in de Kale Duinen: een uniek stuifzandgebied in het Drents-Friese Wold. De wandeling start om 18.00 uur bij de Wilhelminahoeve in Elsloo. Hier vind je meer informatie.

Hart van Drenthe
Met een gids wandel je zondag door bijzondere plekken in Nationaal Park Drentsche Aa en ga je op zoek naar 'nieuwe' natuur. De wandeling start om 11.00 uur aan de Westerbroeken in Elp. Meer informatie vind je hier.

Contact
opnemen