Dit weekend in de Drentse natuur: 30 en 31 juli

Vrijdag 29 Juli 2022
  • Witte chocolade met bloemen (Rechten: Wildplukster Olga)

Wolken en de zon wisselen elkaar af dit weekend, uitstekend weer om de Drentse natuur in te gaan. Zowel in de boswachterij Emmen als in het Slenerzand kun je een duik nemen in het verleden. Of pluk je eigen lunch bij elkaar met een ervaren wildplukster.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Hunebedden en grafheuvels

Samen met een gids fiets je zaterdagochtend door het afwisselende landschap van de boswachterij Emmen, een van de oudste bosgebieden van onze provincie. Onderweg staat de gids stil bij zichtbare sporen uit het verleden. Neem je eigen, stevige fiets mee. De tocht is ongeveer tien kilometer lang. Bezoek de pagina van Staatsbosbeheer voor meer informatie.

Verleden van het Sleenerzand

Een excursie speciaal voor gezinnen met kinderen die je meeneemt op reis door de geschiedenis van het Sleenerzand. In dit gebied zijn veel sporen uit het verleden zichtbaar, waaronder een hunebed en een grafheuvel. Mensen van de Trechterbekercultuur vestigden zich hier toen het nog oerwoud was. Bezoek voor meer informatie en aanmelden de website van Staatsbosbeheer.

Wildpluk High Tea

Wildplukster Olga de Lange laat zien, ruiken en proeven welke planten, bessen en bloemen eetbaar zijn en welke je beter kunt laten staan. Na de wandeling geniet je van een heerlijke 'wildpluk high tea' van gerechten die ze heeft voorbereid, met een theetje van de eigen wildpluk. Meer informatie vind je op de website van Het Drentse Landschap. Vergeet niet om je vooraf aan te melden via wildpluksterolga@gmail.com.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen