Dit weekend in de Drentse natuur: 3 en 4 september

Vrijdag 02 September 2022
  • Wandel mee door het Drentsche Aa-gebied (Rechten: NP Drentsche Aa)

Komend weekend is het feest in de natuur; op verschillende plekken wordt het Fête de la Nature gevierd. Maar er is meer te doen in de Drentse natuur. Wat dacht je van een fietsexcursie door het Drentsche Aa-gebied of een wandeling door 'Klein Zwitserland'?

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Natuurfestival

Het Fête de la Nature is overgewaaid uit Frankrijk en wordt sinds een aantal jaren in onze provincie georganiseerd. In Drenthe vinden vanaf vrijdag 2 september verschillende natuurfeestjes plaats. In het Steenbergerpark in Hoogeveen staan tijdens het natuurfestival verschillende vliegers in de spotlight. Bezoek deze website voor een overzicht van alle activiteiten.

Fietsexcursie Drentsche Aa

De excursie staat in het teken van water. Gidsen vertellen je alles over waterberging, hermeandering, veranderingen van de beek, het mooie beekdal en uiteraard over de beek zelf. De fietstocht gaat over het historische Balloërveld en de gidsen vertellen ook over het verband tussen heide, esdorp, landbouw en water. De tocht is ruim twintig kilometer lang.

Wandelexcursie Emmerdennen

Wandel met een gids van Staatsbosbeheer door 'Klein Zwitserland', zoals de Emmerdennen in de buurt genoemd worden. Onderweg vertelt de gids over de natuur, de cultuurhistorie en het ontstaan van het gebied. Er liggen verschillende oude zandduinen waaronder het Haantjeduin, met 27 meter boven NAP één van de hoogste toppen van de Hondsrug.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen